Terug

Volg Hart van Nederland

Wim de Gier springt zestig keer uit vliegtuig voor het goede doel

Sport

9 mei 2023, 19:02

Zestig keer in acht uur tijd met een parachute uit een vliegtuig springen, welke gek doet nou zoiets? Wim de Gier is zijn naam, en hij is al druk met trainen om op 14 juni deze monsterprestatie op zijn naam te zetten. Als het hem lukt is hij de tweede persoon 'op leeftijd' die dát voor elkaar krijgt.

Wim doet het omdat hij een ton wil inzamelen voor de Maag Lever Darm Stichting. Zijn ouders overleden beiden aan darmkanker en het geld dat hij inzamelt gaat naar onderzoek, zodat hopelijk ooit niemand meer hoeft te sterven aan deze slopende ziekte. De donaties lopen voorspoedig: inmiddels is er al bijna 35.000 euro opgehaald.

Hopelijk heeft Wim meer geluk dan deze parachutist die eind april bij vliegveld Teuge bleef steken in een boom...

Parachutist hangt vast in boom
1:06
Parachutist hangt vast in boom

Mooi getal

Maar zestig keer springen in acht uur, is dat niet een beetje overdreven? Dat vond zijn vriendin ook, vertelt Wim lachend aan Hart van Nederland. "Mijn vriendin maakt zich zeker zorgen, die zei: 'dertig is toch ook genoeg?' Maar ik word dit jaar zestig, en zestig vind ik een mooi getal!"

Wil jij ook doneren? Dat kan hier

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.