Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw belt om opmerkelijke reden 112 vanuit hotelkamer

nieuws

7 juni 2024, 09:48

De meldkamer van de politie kreeg donderdag een wel heel opmerkelijk telefoontje binnen. Een vrouw belde vanuit haar hotelkamer naar noodnummer 112, omdat ze klachten had over haar kamer: er zouden te weinig handdoeken zijn en het bad deed het niet. De politie kon de actie niet waarderen.

"Regelmatig krijgen wij telefoontje binnen die absoluut niet voor 112 bestemd zijn", laat de politie Oost-Brabant weten via sociale media. Het alarmnummer is alleen bedoeld als er een situatie is bij acuut gevaar of nood.

Dat was hier niet het geval. "We hebben hierop meteen de verbinding verbroken, zodat wij de telefoon niet bezet houden voor iemand die wel in levensgevaar of nood verkeert."

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Gevangenisstraf

Het misbruiken of verkeerd gebruiken van het alarmnummer kan worden geregistreerd bij de politie. De beller kan worden opgespoord en mogelijk strafrechtelijk worden vervolgd. Dat kan uiteindelijk zelfs een boete of een gevangenisstraf opleveren bij volwassenen.

Vorig jaar maakte Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond nog bekend dat bijna de helft van het aantal gedane meldingen achteraf onterecht bleek. Dat kwam omdat veel mensen toch niet weten wanneer ze nu beter de huisartsenpost kunnen bellen in plaats van 112.

Beeld: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.