Terug

Volg Hart van Nederland

Vrachtwagen 'negeert' rood kruis en ramt auto Rijkswaterstaat op A15

112

7 juni 2024, 16:15

Op de A15 bij knooppunt Vaanplein bij Rotterdam heeft vrijdag een vrachtwagen een voertuig van een weginspecteur van Rijkswaterstaat geramd. Dit terwijl er rode kruizen te zien waren waarmee de rijstrook afgesloten was. De weginspecteur zat niet in de auto en is hierdoor ongedeerd.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat waren er rode kruizen te zien, omdat een deel van de weg was afgesloten voor het opruimen van een band. De chauffeur van de vrachtwagen heeft deze signalen niet gezien of heeft ze genegeerd en reed hierdoor vol tegen de herkenbare gele wagen aan. Het voertuig is flink beschadigd en is snel geborgen.

De woordvoerder van Rijkswaterstaat betreurt het ongeluk, juist omdat de weg was afgezet zodat de weginspecteur veilig zijn werk kon doen. "Gelukkig heeft hij niks."

A16

Eerder op de dag werd knooppunt Vaanplein juist gebruikt als omleidingsroute voor een andere snelweg bij Rotterdam, de A16. Een Belgische personenauto raakte daar in botsing met een militair voertuig.

Een slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, nadat een traumahelikopter ter plaatse was gekomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.