Terug

Volg Hart van Nederland

Volendammers in de bres voor Ingrid, die KOZP-demonstranten bekogelde met eieren

nieuws

5 jan 2023, 12:59

Ingrid Eekels, die op 4 december vorig jaar op de markt in Volendam besloot demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) te bekogelen met eieren, hangt een straf voor openlijke geweldpleging boven het hoofd. Ook al komt Ingrid niet uit Volendam maar uit Duivendrecht, toch kan ze rekenen op (financiële) bijstand van Volendammers.

"Ingrid wordt vervolgd omdat zij opstond voor onze traditie in onze gemeente", vindt Layla. Om haar "als gemeente" te helpen en de kosten van de rechtszaak en eventuele verdere kosten te betalen, startte Layla een crowdfundactie en daar werd maar liefst 430 keer gedoneerd, veelal door Volendammers.

Het doel was om vijfduizend euro op te halen maar de teller staat inmiddels al bijna op zesduizend euro. De doneeractie is dan ook stopgezet. Layla vindt het "superlief" en "hartverwarmend" dat zoveel Volendammers in actie kwamen voor Ingrid.

Eerste die met eieren gooide

Ingrid vertelde eerder aan Hart van Nederland dat ze meteen twee dozen eieren ging kopen toen ze KOZP, dat de demonstatie niet had aangekondigd, op de Volendammer markt zag aankomen. "Ik was de eerste die eieren stond te gooien", vertelde ze trots. "Ik ben voor de groep gaan staan en ben maar gaan gooien."

Kennissen met migratieachterstand

De vrouw is nu eenmaal erg verknocht aan het kinderfeest, legde ze uit. Maar ze kan zich wel verplaatsen in de demonstranten. "Ik heb kennissen die ook een migratieachtergrond hebben en ik ben ook vaak naar Suriname geweest. Daar maken ze er helemaal niet zo'n punt van. Wij kunnen in ons eigen land niet eens Sinterklaas houden."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.