Terug

Volg Hart van Nederland

Vlaggenverkoper boert goed door protest met omgekeerde vlaggen

nieuws

28 juli 2022, 13:33

Vlaggenleveranciers hebben goede zaken kunnen doen in de afgelopen weken door de protestacties met omgekeerde vlaggen tegen het stikstofbeleid van het kabinet. "Wij hebben het gigantisch druk gehad met bestellingen door het land heen", zegt Marco van Daalen, eigenaar van de Vlaggenclub in Mijdrecht.

"Een boer bestelde een vlag van 4,5 bij 7 meter, die hangt nu aan een elektriciteitsmast", vervolgt hij. De Vlaggenclub verkocht ongeveer duizend extra vlaggen door de acties. Ook zijn er volgens Van Daalen honderden hoesjes met de Nederlandse vlag verkocht om over de buitenspiegels van auto's te trekken. "Die worden normaal alleen maar tijdens een EK of WK verkocht. Als je de linker hoes rechts doet en de rechter links dan zit de vlag ook ondersteboven. Die zijn enorm hard gegaan", vertelt de verkoper.

'Steun onze boeren'

Ook autovlaggen deden het goed. "Daar hebben we er een stuk of negenhonderd van verkocht." De Vlaggenclub maakt ook zelf speciale vlaggen voor de boerenprotestacties. "We hebben een onwijs mooie vlag met de tekst 'steun onze superboeren', dat vinden we een hele vrolijke vlag", aldus Van Daalen.

Ook Faber Vlaggen met kantoor in Amsterdam zag de vraag stijgen. Via de webshop werden ongeveer honderd vlaggen extra aan de man gebracht, 30 procent meer dan vorig jaar rond deze tijd. "We merken wel dat er meer vraag is naar rood-wit-blauwe vlaggen. Het zijn natuurlijk geen hele hoge aantallen, als je ziet dat er overal wel vlaggen hangen", zegt eigenaar Huib Faber. Mogelijk komt dat omdat hij vooral vlaggen in de hogere prijsklasse verkoopt.

Drukker dan normaal

VlaggenEnMasten in Lage Zwaluwe zag de inkomsten eveneens stijgen. "Met Nederlandse vlaggen hebben wij het drukker dan normaal. We verkopen ze aan particulieren, boeren, bedrijven en winkeliers", zegt een woordvoerster. Exacte verkoopaantallen kon zij niet geven.

ANP Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.