Terug

Volg Hart van Nederland

Verrassing voor protesterende boeren: vrachtwagen blokkeert trekkers

Verrassing voor protesterende boeren: vrachtwagen blokkeert trekkers

nieuws

8 juli 2022, 12:08

Boze boeren hebben vrijdagochtend koers gezet richting een transportbedrijf dat volgens hen het boerenprotest niet zou steunen. De boeren werden echter verrast door een vrachtwagen die hén juist blokkeerde.

Twee weken geleden reed een vrachtwagen van het bedrijf boer Bert aan op de A12. Bert raakte zwaargewond, ook zijn vrouw en kind raakten gewond. De boeren zijn met zo'n vijftig trekkers naar het Holtense transportbedrijf gekomen om 'verhaal te halen'. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in bevoorrading van supermarkten. De boeren willen opheldering over waarom het de boerenprotestacties niet zou steunen.

Weg versperd met vrachtwagen

Directeur van het bedrijf Jan-Peter Müller laat aan Hart van Nederland weten dat hij via via al op de hoogte was van de komst van de boeren. Daarop werd de truck dwars neergezet om de boeren te blokkeren. Volgens hem heeft de actie niet te maken met de aanrijding van boer Bert op de A12. Müller heeft de boeren uitgenodigd voor koffie en een gesprek.

Nadat het bedrijf en de boeren samen tot een verklaring kwamen waarin staat dat ze de boeren steunen, vertrokken de boeren weer.

Crowdfunding voor boer Bert

Boer Bert, die samen met vrouw en kind op de trekker zat, werd na afloop van een boerenprotest op 22 juni op de A12 bij Ede aangereden door een truck. Volgens onze correspondent moest de boer meerdere keren worden geopereerd. Er werd een crowdfunding opgetuigd voor Bert, zodat hij een nieuwe trekker kan kopen. De teller staat inmiddels op ruim 134.000 euro.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.