Terug

Volg Hart van Nederland

Veganistische HEMA-hotdogs blijken helemaal niet zo vegan

Veganistische HEMA-hotdogs blijken helemaal niet zo vegan

nieuws

5 okt 2022, 11:28

De veganistische hotdog van de HEMA blijkt in de praktijk helemaal niet veganistisch. Het broodje en de saus zijn vegan, maar de worst zelf is gemaakt van kippenvlees.

Een veganistische klant uitte dinsdag haar verontwaardiging over het product op Twitter. "HEMA slaat de plank volledig mis met deze marketing. Het is vegan, maar toch ook niet", schreef ze. Haar bericht werd massaal gedeeld.

Nieuw ontwerp

Het gaat om de zogenoemde 'Hotdogkits' die de warenhuisketen verkoopt. Daarin zitten hotdogbroodjes, worstjes en zakjes saus waarmee je thuis zelf hotdogs kunt maken. Er zijn drie varianten: met kippenvlees, varkensvlees of met groente. Voorheen stond altijd groot op de verpakking welke variant waar in zat. Maar het ontwerp van de verpakking is recentelijk vernieuwd en daarbij is volgens een woordvoerder van HEMA iets niet helemaal goed gegaan.

"Om praktische redenen is niet overal de tekst van het groenteworstje aangepast en staat er nu overal vegan op. En dat is niet handig", vertelt een woordvoerder van de HEMA tegen RTL Nieuws. De tekst zal worden aangepast als de verpakking een nieuw ontwerp krijgt, maar dat kan nog wel een paar maanden duren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.