Terug

Volg Hart van Nederland

Deze ochtend goede kans om vallende sterren te zien: zo mis je ze niet

nieuws

21 okt 2022, 22:24

In de nacht van vrijdag op zaterdag passeert meteorenzwerm Orioniden de aarde en op het hoogtepunt kunnen zo'n 30 vallende sterren per uur zichtbaar zijn. Volgens Weeronline is het weer redelijk gunstig om de sterren te kunnen spotten. Hoewel er wolkenvelden zijn, verwacht het weerbureau ook brede opklaringen.

Het beste kijkmoment is zaterdag vroeg in de ochtend, vlak voordat het licht wordt. De maan is dan net op en staat laag genoeg om het zicht op de vallende sterren niet te verstoren. Het punt waaruit de meteoren lijken te komen ligt in het zuiden en vrij hoog aan de hemel, aldus het weerbureau. Ben je dus tussen 6 en 8 uur wakker, is het het waard om je blik toch even naar het zuiden te richten.

Volgende kans

Mocht het zaterdagochtend niet lukken om de vallende sterren te zien dan zijn er ook de komende nachten nog kansen. Dit zullen er wel minder zijn. Het aantal neemt bovendien per nacht af. De volgende "serieuze" meteorenzwerm is te zien rond 14 december.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande foto's van eerdere sterrenregens was eerder te zijn bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.