Terug

Volg Hart van Nederland

Ruzie, regen of krijsende koters? Dit zijn de 10 grootste ergernissen op vakantie

Ruzie, regen of krijsende koters? Dit zijn de 10 grootste ergernissen op vakantie

nieuws

10 juli 2022, 21:30

Wat de reden ook is, iedereen kan af en toe vakantie gebruiken. Maar als je had gehoopt dat een weekje ertussenuit je volledige rust kan opleveren, kom je bedrogen uit. Nederland ergert zich rot op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland.

We vroegen 4041 mensen of ze zich weleens ergeren op vakantie. Wat blijkt: slechts 1 op de 6 mensen ergert zich nooit als ze op vakantie zijn. Maar wat irriteert de rest dan allemaal? Hier volgt de top 10 grootste ergernissen op vakantie:

1. Slecht weer

Dan heb je een dure vakantie geboekt, kijk je er al maanden naar uit om van het strand en de zon te genieten, en dan zit je uiteindelijk twee weken in de regen. Slecht weer is de grootste ergernis voor Nederlandse vakantiegangers. Maar er is goed nieuws: uit onderzoek van InterNations blijkt dat Costa Rica, Cyprus en Griekenland het beste weer hebben. Volgende keer een van deze landen kiezen?

2. Handdoekjes leggen

Wat is er lekkerder dan te chillen aan het zwembad na een verfrissende duik? Maar voor je een bedje hebt gevonden blijkt dat je nergens kan liggen: niet omdat het vol mensen ligt, maar omdat iedereen al zijn handdoekje heeft gelegd en daarna andere dingen is gaan doen. Dan maar mokkend in het zwembad blijven dobberen?

3. Lelijke of rumoerige omgeving

Oké, je koos een hotel dat misschien iets goedkoper was. Maar het gaat om de omgeving, toch? Helaas valt die ook vaak tegen. Zelfs als je een dure b&b hebt en al helemaal hebt uitgezocht hoe het er in de omgeving uitziet kan het nog tegenvallen: je zal maar net naast die discotheek zitten die tot 4 uur 's nachts open is. Wat het ook is, als de plek waar je zit tegenvalt, kan dat je vakantie flink verzieken.

4. Lang wachten voor vliegtuig of ander vervoer

Met de lange wachtrijen op Schiphol in het achterhoofd kiezen veel mensen in de zomer van 2022 voor een alternatief vervoermiddel. Maar ook dan kan het lang wachten zijn voor je op reis kan. Desalniettemin kiezen nog steeds miljoenen Nederlanders ervoor om per vliegtuig naar hun vakantiebestemming te gaan, en nemen het soms wel vier uur wachten dan voor lief.

5. Andermans kinderen

Dan ben je door de wachtrij voor security, zit je net in het vliegtuig naar je bestemming en dan begint het: het gekrijs van andermans kind. Of je zal maar lekker aan het strand liggen en een jengelend kind begint met zand te gooien. Andermans kinderen, vooral de vrouwen in het onderzoek kunnen er soms totáál niet tegen.

6. Het rijgedrag van andere weggebruikers

7. Nederlanders

8. Drukte

9. Onvriendelijk personeel

10. Andere vakantiegangers

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.