Terug

Volg Hart van Nederland

Treinreizigers verbijsterd: conducteur waarschuwt voor 'mediterrane zakkenrollers die Nederland leeg stropen'

Treinreizigers verbijsterd: conducteur waarschuwt voor 'mediterrane zakkenrollers die Nederland leeg stropen'

nieuws

11 jan 2023, 09:52

Een conducteur op de trein Almere/Lelystad richting Groningen had dinsdagavond een wel heel bijzondere boodschap voor de passagiers. Hij waarschuwde via de intercom voor zakkenrollers. Dat is bepaald niet uitzonderlijk, tot hij eraan toevoegde dat het gaat om "mediterrane types" die in Nederland komen "stropen", zo schrijft Omroep Flevoland.

Verschillende passagiers, waaronder het Flevolandse Statenlid Hicham Ismaili Alaoui, maakten via Twitter bij NS Online melding van de uitlatingen van de conducteur. Volgens hem waren de opmerkingen "onnodig grievend", schrijft hij. "Er zaten veel passagiers met een mediterraans uiterlijk/afkomst die na een lange regenachtige werkdag op weg naar huis met scheve ogen worden aangekeken."

Ongepast

Dat een conducteur waarschuwt dat reizigers op hun spullen moeten letten, prima, schrijft een ander aan NS Online. "De toevoeging dat we alert moeten zijn op mediterrane types die naar ons land komen om de boel af te struinen.... Lijkt mij nogal ongepast."

NS in gesprek met conducteur

NS gaat in gesprek met de conducteur. "We keuren iedere vorm van racisme af", reageert een woordvoerder van NS woensdag. "We gaan met onze collega in gesprek."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.