Terug

Volg Hart van Nederland

'Stoffelijk overschot hond' wint Taalvout van het jaar

nieuws

13 feb 2024, 18:02

Als je van een organisatie de opdracht krijgt om de "tassen voor het stoffelijk overschot van de hond" niet te vergeten, heb je dan een vrolijke middag in een park op de planning staan? Als het aan deze Deense site ligt wel! Een foutje natuurlijk. En de winnaar van het Taalvoutje van het jaar-verkiezing.

De tekst is van origine Deens, maar als je 'm vertaalt met Google komt er iets geks te staan. "De beste vriend van de familie is natuurlijk meer dan welkom in het park. Dus neem de trouwe viervoeter gewoon mee - maar denk aan een hondenriem. En vergeet ook de tassen voor het stoffelijk overschot van de hond niet."

Soms is het niet een fout, maar juist de bedoeling dat een tekst dubbelzinnig, verwarrend of grappig is. In de video hierboven zie je ene overzicht van de slechtste slogans van de afgelopen jaren.

Ieder jaar laat Taalvoutjes taalliefhebbers stemmen op wat zij de grappigste fout van dat jaar vonden. De nummer twee op de lijst is ook het noemen waard. "RTL 4 wil gat Eva Jinek opvullen met Matthijs van Nieuwkerk" van Veronica Superguide was een woordgrap, maar werd wel erg gewaardeerd.

De nummer drie was wel een echte taalfout. "Geen honden gezaaid", staat op een bord dat in een veld geplaatst is. Bekijk hier alle foto's van de foutjes:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.