Terug

Volg Hart van Nederland

Scholieren vinden uzi tijdens Cleanup Day in Amsterdam-Noord

Scholieren vinden uzi tijdens Cleanup Day in Amsterdam-Noord

nieuws

15 sep 2022, 12:06

Leerlingen van een basisschool in Amsterdam-Noord hebben woensdag tijdens een opruimactie van zwerfvuil een uzi gevonden. Het vuurwapen lag onder een brug en is door de politie in beslag genomen.

De scholieren deden mee aan de Amsterdam Cleanup Day toen ze de vondst deden. Op de Facebookpagina van de Politie Basisteam Boven IJ is te lezen dat een jongetje het wapen voorzichtig had opgepakt en aan de meester liet zien. "Gelukkig had hij zijn handschoenen al aan, want zodoende kwamen zijn vingerafdrukken niet op het wapen."

Echt vuurwapen

Een vuurwapendeskundige constateerde vervolgens dat om een echte uzi ging. Hoe het wapen er terecht is gekomen, is niet bekend. Volgens de politiewoordvoerster wordt het onklaar gemaakt en vernietigd. Het jongetje heeft de politie wel moeten beloven dat als hij in de toekomst weer een wapen vindt, hij die niet zelf zal oppakken of aanraken.

ANP

Beeld: Politie Basisteam Boven IJ

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.