Terug

Volg Hart van Nederland

Roemeens duo probeert voor ruim 600 euro aan condooms en glijmiddel te pikken

Roemeens duo probeert voor ruim 600 euro aan condooms en glijmiddel te pikken

112

11 jan 2023, 08:12

Een bizarre diefstel in Tiel, daar heeft een Roemeens duo geprobeerd om voor ruim 600 euro aan condooms en glijmiddel te stelen. Volgens de officier van justitie ging het niet om 'een niet alledaagse diefstal'. Deze week stond een van de mannen, een 31-jarige man voor de rechter voor de glibberige diefstal. De dieven liepen afgelopen juli tegen de lamp bij een Jumbo-supermarkt in Tiel. Getuigen in de supermarkt zagen de man en zijn compagnon pakken met voorbehoedsmiddelen stelen. Een van de mannen probeerde het gestolen waar in een plastic zak te stoppen, de andere man vulde zijn broek met de gestolen artikelen. Toen de man door personeel werd aangesproken op zijn bijzondere gedrag, probeerde zijn vriend zich met een soort afleidingsmanoeuvre van zijn buit te ontdoen.

Tot de rand gevuld

Als de manager van de supermarkt de twee meeneemt naar hun auto komt hij erachter dat het duo al eerder heeft toegeslagen. Op de achterbank van het voertuig staat een grote boodschappentas die tot de rand is gevuld met gestolen condooms.

Een van de mannen vertelde aan de politie dat hij crack gerookt had, maar wel degelijk van plan was de waar te betalen. Ook verklaarde de man dat hij de voorbehoedsmiddelen had gestolen om een schuld af te betalen bij een onbekende schuldeiser. Dat zou om 1000 euro gaan en mocht ook worden betaald in condooms.

De officier van justitie eiste een boete van 1000 euro, maar de rechter besloot in plaats daarvan een celstraf van zeven dagen op te leggen, waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.