Terug

Volg Hart van Nederland

Ricardo zet uit dankbaarheid tattoo van snackbar op rug

nieuws

2 jan 2023, 21:28

De Haagse Ricardo werd na zijn scheiding zó liefdevol opgevangen door de dames van zijn favoriete snackbar Koemans, dat hij uit dankbaarheid het logo van de snackbar op zijn rug heeft laten tatoeëren. "Ik was een zielig vogeltje, ik was niks meer waard. Maar zij stonden altijd voor me klaar", vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Sylvana en Romy werken al jaren bij de snackbar in Den Haag. Iedere zondag zagen ze Ricardo, in de buurt bekend als Skielo, samen met zijn vrouw binnen wandelen. Ze lunchten dan met een patatje en een kroket. Na de scheiding, die voor Ricardo als donderslag bij heldere hemel kwam, durfde hij niet in zijn eentje naar de snackbar. "Het voelde als falen."

Tattoo

Maar Sylvana haalde hem over om toch weer te komen. "Die eerste keer gaven ze me gelijk een knuffel. Ze zeiden dat ik welkom ben en dat ik er mag wezen. Hartstikke lief." Daarna kwam Ricardo weer steeds vaker. En iedere keer pepten Sylvana en Romy hem op. "Ze zagen het als het niet goed met me ging. Ze kwamen altijd naar me toe. Het heeft me er echt doorheen geholpen."

Het idee voor de tattoo met het logo van de snackbar kwam voort uit een 'dolletje', maar voor Ricardo werd het al snel menens. "Het is mijn manier om mijn waardering te laten zien." Het is niet zijn eerste tattoo. Hij heeft er zo'n honderd. En ze betekenen allemaal iets voor Skielo. "Het cijfer 107 bijvoorbeeld, mijn grootvader woonde op 107 en is op 10-7 overleden." En op zijn armen staan de woorden links en rechts "Ik haalde het altijd door elkaar."

De tekst gaat verder onder de foto

Ricardo snackbar tattoo

Ricardo snackbar tattoo

Trots op werknemers

De eigenaar van de snackbar, Clint Soer, noemt Ricardo een bijzondere klant. "Ik nam het idee van de tattoo in eerste instantie niet zo serieus, maar toen ik hoorde welk verhaal erachter zat heb ik aangeboden de tattoo te betalen."

Hij is daarnaast trots op zijn werkneemsters. "Dit is precies hoe het hoort te zijn in de horeca. Maak het praatje op het moment dat het kan." En Ricardo, die lacht weer. "Ik durf zelfs weer te zingen in de sportschool."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.