Terug

Volg Hart van Nederland

Reuzenrad dat urenlang stilstond in Enschede wordt vanwege incident afgebroken

nieuws

25 dec 2022, 14:44

Het Smakenrad in Enschede wordt zo snel mogelijk afgebroken en teruggestuurd naar de fabrikant. Het reuzenrad stond vrijdagavond bijna twee uur lang stil terwijl er een kleine dertig mensen in vastzaten. Niemand raakte gewond.

De initiatiefnemers van het Smakenrad, Laura van Haren en Bram Verleg, laten aan de regionale nieuwssite Twente1 weten dat ze het zekere voor het onzekere willen nemen door het rad af te breken. "We hebben een moedige beslissing genomen", vertelt Van Haren. "We hebben vastgesteld dat het om een kleine technische storing ging, maar we willen 200 procent zeker weten dat het niet weer gebeurt."

Gasten waren nooit in gevaar

Het Smakenrad zou tot en met 8 januari in het Volkspark in Enschede staan. Gasten konden een hapje eten en drinken terwijl ze over de stad konden uitkijken. Het rad trok veel bezoekers, want dit jaar was het 70 meter hoog. Een stuk hoger dan vorig jaar toen het nog maar 48 meter hoog was.

Veel mensen hadden de komende dagen ook een plekje in het rad gereserveerd, maar iedereen die al betaalt heeft, krijgt hun geld terug. "Hij is overigens uitgebreid getest hoor. De veiligheid van onze gasten is niet in gevaar geweest. Maar we willen dat onze gasten de beleving ervaren zoals wij die willen." Van Haren heeft het gevoel dat dat nu moeilijk is. "Stilstaan dat willen we niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.