Terug

Volg Hart van Nederland

Rat jaagt tramreizigers de stuipen op het lijf: 'Mensen schreeuwden en sprongen over elkaar heen'

Rat jaagt tramreizigers de stuipen op het lijf: 'Mensen schreeuwden en sprongen over elkaar heen'

Dieren

27 juni 2022, 20:33

Een rat heeft maandag reizigers in een tram in Den Haag de stuipen op het lijf gejaagd. Het knaagdier sprong in de tram bij halte Heeswijkplein, waarna mensen begonnen te schreeuwen en door de tram heen begonnen te rennen. Hicham Attouti maakte uiteindelijk een einde aan alle paniek toen hij de rat een fatale tik gaf.

Hicham uit Den Haag was maandagochtend met de tram van HTM onderweg naar zijn werk toen hij ineens een vrouw hoog de lucht in zag springen. Ze viel op de grond, stond weer op en begon te rennen. De Hagenaar begreep niet wat er gebeurde, vertelt zijn vrouw Ahlam Benali Attouti tegen Hart van Nederland.

Paniek

"Toen zag hij die rat, die heen en weer aan het rennen was in de trein. Er was een hoop geschreeuw, mensen sprongen over elkaar heen, renden door de tram en sprongen op de stoelen." Op het moment dat Hicham zag dat de rat vlakbij een vrouw was die ook erg in paniek was, vond hij dat hij in actie moest komen.

"Hij gaf de rat vervolgens een tik met zijn voet. Die tik kwam op zijn kop terecht, en was uiteindelijk dodelijk", aldus de vrouw van Hicham. Wat toen volgde was een korte stilte, en daarna luid applaus. "Mensen waren heel erg opgelucht en bedankten hem."

'Niet trots'

Desondanks is Hicham niet trots op zijn daad. Sterker nog: hij vindt het heel erg dat hij de rat heeft doodgemaakt. "Hij had het niet zo gewild en is er verdrietig over. Maar hij kon niet langer meer aanzien hoe mensen verschrikkelijk bang waren. Voor hetzelfde geld had de rat iemand gebeten. Voor zijn gevoel was dit de enige manier om iedereen gerust te stellen."

Een woordvoerder van vervoerder HTM laat aan Hart van Nederland weten dat het niet bekend is hoe de rat in de tram kon komen. "Het is natuurlijk schrikken voor de reizigers die dit meemaken", aldus de woordvoerder. De verkeersdienst heeft de rat uiteindelijk uit het voertuig gehaald.

Beeld: VRPress

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.