Terug

Volg Hart van Nederland

Politie niet blij met onveilig 'Koekhappen to the Max' Peijnenburg

Politie niet blij met onveilig 'Koekhappen to the Max' Peijnenburg

nieuws

22 apr 2022, 14:49

Een uitvoering van de actie 'Koekhappen To The Max' van producent Peijnenburg met daarin een drone is volgens de politie onveilig. Dat blijkt uit een tweet van Politiehelikopter.

In de 'winactie' van Peijnenburg wordt op ongebruikelijke manieren gekoekhapt, zoals tijdens het skydiven of terwijl een koek bungelt aan een ronddraaiende ventilator. Hiervan zijn filmpjes geplaatst op de website van de producent. In het filmpje met de drones is te zien hoe het apparaat boven mensen zweeft met een koek aan een touwtje eronder. Mensen, in oranje kleding gehuld in verband met de naderende Koningsdag, proberen de koek vervolgens te happen.

Zomaar blind

De politie reageert op een tweet van een drone-expert die stelt: "Hoi @Peijnenburgkoek, ik weet dat de video ludiek bedoeld is, maar ik vind het niet echt een goed idee om ‘dronekoekhappen’ te promoten. Voor je het weet gaan mensen het nadoen. Een prop van zo’n minidrone in je oog en je bent blind."

De tweet van de luchtvaartpolitie is gedoeld als "aanvulling op" zijn reactie. Het is niet bekend of er bij koekhapdroneactiviteiten mensen gewond zijn geraakt. De winactie van Peijnenburg bestaat eruit dat mensen een filmpje kunnen maken waarin ze tonen hoe zij 'Koekhappen To The Max', waarbij ze kans maken op een skydive met vrienden.

ANP

Foto: Peijnenburg

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.