Terug

Volg Hart van Nederland

Opmerkelijke spullen verloren in de trein: motor, hondenbench en televisietoestel

nieuws

19 dec 2022, 14:00

Er zijn dit jaar weer talloze spullen achtergebleven in treinen of op stations. Ongeveer vijftigduizend eigendommen werden vergeten. En dat zijn volgens Elvira van der Vis, woordvoerder van de NS, zo'n tienduizend spullen meer dan vorig jaar. Al hadden we toen wel te maken met corona.

De medewerkers van de NS zien dat reizigers vooral sleutels, tassen, jassen, oordopjes en portemonnees laten liggen in de treincoupés. "Dit is wel echt de top 5", vertelt Van der Vis tegen Hart van Nederland.

Opmerkelijke spullen

Maar er blijven ook geregeld spullen liggen, die je misschien niet zo snel zal verwachten. "Mensen laten hele opmerkelijke dingen liggen in de trein. Dit jaar was dat bijvoorbeeld een minimotor. Maar ook een vloerkleed, een hondenbench en een televisietoestel kwamen voorbij", aldus de woordvoerder.

Als de reiziger iets vergeet in de trein, kan hij of zij via de site van NS een melding maken. De eerste vijf dagen worden gevonden spullen bewaard op het station zelf. Na die vijf dagen gaat het naar een depot. Tegen een vergoeding van 15 euro kun je je verloren voorwerp daar ophalen.

Opgekocht en doorverkocht

De NS is verplicht de voorwerpen drie maanden in hun depot te bewaren. "Op het moment dat voorwerpen niet worden opgehaald worden ze veelal door opkopers opgekocht en vervolgens weer verkocht op bijvoorbeeld een markt. Als dat niet het geval is dan worden producten duurzaam verwerkt en gerecycled."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.