Terug

Volg Hart van Nederland

Oma ziet metro wegrijden met 3-jarig kleinkind er nog in

Oma ziet metro wegrijden met 3-jarig kleinkind er nog in

112

19 jan 2023, 18:46

Het is de nachtmerrie van iedere grootouder: met je kleinkind op stap en hem of haar dan kwijtraken. Het overkwam een oma vorige week met haar twee kleinkinderen bij een metrostation in Rotterdam, meldt de lokale verkeerspolitie op Facebook. Ze liep samen met de kinderwagen de metro uit, maar voordat het andere kind van 3 jaar oud mee kon lopen, gingen de deuren van de metro al voor zijn neus dicht.

Nadat oma de politie had ingeschakeld, spoedden agenten zich naar de vrouw die stond te wachten bij de halte Oosterflank in Rotterdam. Andere agenten gingen naar metrostations van de route van de betreffende metrolijn, voor het geval dat de jongen daar zou uitstappen. Daarnaast werd de RET verzocht om de metro stil te zetten.

Uitstappen

Gelukkig was de 3-jarige jongen niet helemaal op zichzelf aangewezen. Een oplettende reizigster had het kindje alleen in de metro zien staan en direct de politie gebeld. "De meldkamer heeft vervolgens met hen afgesproken dat ze moeten uitstappen bij de eerstvolgende halte en moeten wachten bij de halte tot de politie komt" schrijft de politie.

Aangezien de kinderwagen niet in de politieauto paste, ging de politie met de oma in de metro naar de halte waar de reizigster met de 3-jarige jongen zou staan. Toen de hereniging plaatsvond, was de reizigster alweer weg. "Hierdoor hebben we haar helaas niet kunnen bedanken voor haar hulp en perfecte handelen. Via deze weg willen we zeggen: Bedankt voor uw hulp!", aldus de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.