Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuwe oplichtingstruc met Albert Heijn-bonuskaart maakt boodschappen nog duurder

Nieuwe oplichtingstruc met Albert Heijn-bonuskaart maakt boodschappen nog duurder

nieuws

16 sep 2022, 10:07

Wie op social media een barcode van een Albert Heijn-bonuskaart met beloofde extra korting voorbij ziet komen, moet goed nadenken voordat hij deze aan de kassa laat scannen. Volgens de Fraudehelpdesk gaat het om een nieuwe vorm van oplichting. Door deze nieuwe, gehaaide oplichtingstruc worden je boodschappen helemaal niet voordeliger, maar juist 10% duurder.

"Ben je nou op school of thuis en je wilt boodschappen doen bij de Albert Heijn, gebruik dan mijn bonuskaart voor extra korting", luidt een van de teksten van een online gedeelde bonuskaart. Het lijkt een goed bedoelde, empathische actie in tijden van inflatie. Maar wie denkt dat hij extra korting krijgt, heeft het dus mis.

Koopzegelfraude

De truc werkt als volgt. Oplichters delen de barcode van een bonuskaart op social media, met de mededeling dat je met de code korting krijgt op je boodschappen. In werkelijkheid betaal je juist meer voor je boodschappen. Aan de bonuskaart van de oplichter is namelijk het spaarprogramma van Albert Heijn gekoppeld. Als je de bonuskaart gebruikt, betaal je dus automatisch ook voor koopzegels. Voor elke euro die je aan boodschappen betaalt, koop je daar een koopzegel van 10 cent bij. Vijftig euro aan boodschappen bijvoorbeeld kost je dan dus 55 euro.

Advies: gebruik je eigen bonuskaart

Als de oplichter een premium bonuskaart heeft, ben je helemaal de sjaak. Met deze barcode kun je twee zegels kopen per 1 euro. Dat betekent dat als je voor 50 euro boodschappen doet, je 60 euro mag betalen.

Met een vol spaarboekje van 490 koopzegels heeft de oplichter 52 euro winst. Toch is de oplichting makkelijk te voorkomen, legt ook een woordvoerder van de Albert Heijn uit aan NU.nl. "Wij adviseren onze klanten altijd hun eigen bonuskaart te gebruiken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.