Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse 'SheHulk' gaat viral en haalt New York Post: 'Als je groot bent kun je ook naar de sportschool'

nieuws

14 jan 2023, 15:04

Na een interview met de New York Post gaat 'SheHulk' Jackie Koorn uit Schagen de hele wereld over. Sinds 2014 kwam de kickbokser zo'n 80 kilo aan in spiermassa en nu wil ze andere vrouwen inspireren om trots te zijn op hun vormen en gezond en sterk in het leven te staan.

Zeventig kilo tilt ze op alsof een luciferhoutje is. Jackie is met haar grote spierballen en tatoeages een bijzondere verschijning. Op Instagram deelt ze foto's en filmpjes als ze in de sportschool staat. Een journalist van de Amerikaanse krant New York Post zag dat en benaderde Jackie voor een interview. "Voordat ik het wist stond het online. Het was een explosie op social media", vertelt ze aan Hart van Nederland. "Toen ik 's ochtends wakker werd had ik ineens duizenden volgers bij. Dat was wel vet."

Vroeger was Jackie fanatiek kickbokser, trainde ze veel, zat ze aan een dieet en was ze slank. "Maar op een gegeven moment was ik daar wel klaar mee en wilde ik stoppen met diëten. Toen ben ik gaan bulken en ontstond mijn interesse in de sportschool." In zes jaar tijd is Jackie gegroeid van 65 naar 160 kilo. "Als mensen mij zouden tegenkomen zouden ze niet denken dat ik zo zwaar ben. Ik heb daar veel voor moeten trainen en eten. Elke dag naar de sportschool, eiwit shakes, goed eten."

Inspiratie voor andere vrouwen

De Schagense staat nu op social media bekend als de 'SheHulk'. Ze hoopt dat ze met de aandacht die ze krijgt door het Amerikaanse interview andere vrouwen kan inspireren. "Ik wil laten zien dat het niet uitmaakt hoe groot je bent en hoe je eruit ziet. Dat je met een maat meer ook gewoon naar de sportschool kan gaan. Het gaat er niet om wat anderen denken, het gaat erom hoe jij je voelt en dat je gezond bezig bent." Jackie is er namelijk van overtuigd dat als zij het kan, anderen het ook kunnen. "Het moet een routine worden. Dan is er ook geen drempel meer dat je niet durft. Gewoon mindset op nul en huppakee gaan!"

Op dit moment heeft Jackie voor zichzelf haar limiet bereikt qua gewicht en gaat ze weer afvallen. "Daardoor gaan de vormen die ik nu heb grotendeels weer weg. Mijn plan is om de vrouwelijke vormen wel te behouden en mijn spieren nog meer zichtbaar te laten worden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.