Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders vergokken half miljard in eerste helft van 2022

Nederlanders vergokken half miljard in eerste helft van 2022

nieuws

30 sep 2022, 10:47

Ondanks dat veel Nederlanders gebukt gaan onder de flinke prijsstijgingen van energie en boodschappen, vergokken we online nog heel wat af met elkaar. In de eerste helft van 2022 is er bijna een half miljard euro doorheen gevlogen. De verwachting is dat dit bedrag in de tweede helft van het jaar nog flink zal oplopen.

486 miljoen euro, dat is het precieze bedrag. Dit cijfer komt van de Kansspelautoriteit (Ksa), die het vrijdag openbaar heeft gemaakt. De autoriteit spreekt van brutospelresultaat, wat staat voor inzet min uitgekeerde gelden.

Een jaar legaal

Het aantal spelersaccounts waar de Ksa weet van heeft komt uit op 1,3 miljoen. Maar lang niet alle accounts zijn actief. In juli ging het om 563.000 accounts waarmee daadwerkelijk een gokje gewaagd werd. Het gemiddelde verlies per spelersaccount waarmee gespeeld wordt, komt neer op 153 euro per maand.

Vanaf 1 oktober 2021 kan er in ons land legaal online worden gegokt. Dat is geregeld via de Wet kansspelen op afstand. De bedoeling is dat mensen daardoor niet meer illegaal gaan gokken, aangezien spelers bij illegale aanbieders niet altijd goed beschermd worden. Tien aanbieders kregen een vergunning om via internet kansspelen aan te bieden. Op dit moment zijn er 22 vergunningen verleend, waarbij gezegd moet worden dat één bedrijf meerdere vergunningen kan hebben.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.