Terug

Volg Hart van Nederland

Wat hebben we het weer getroffen: Nederland op vijfde plek van gelukkigste landen

Wat hebben we het weer getroffen: Nederland op vijfde plek van gelukkigste landen

nieuws

20 mrt 2023, 10:11

Nederland is één van de gelukkigste landen ter wereld. Dat blijkt uit het World Happiness Report 2023. 'We' staan op de vijfde plek, net als vorig jaar. Het aller gelukkigste land is Finland, gevolgd door de bevolking van Denemarken.

Op de derde plek staat IJsland, Israël is net wat gelukkiger dan Nederland en staat op nummertje vier. De top-10 bestaat verder uit de inwoners van Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg en Nieuw-Zeeland. Het door oorlog verscheurde Afghanistan en Libanon kwamen als de twee ongelukkigste landen uit het onderzoek naar voren.

Het World Happiness Report wordt jaarlijks samengesteld door wetenschappers uit de Verenigde Staten, aan de hand van enquêtes die zijn afgenomen door het Gallup Institute. Over een tijdsbestek van drie jaar wordt onder meer gekeken naar hoe burgers zich voelen, de sociale steun die zij aan elkaar hebben, de corruptie binnen hun regering, hun fysieke en mentale gezondheid en het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking.

Geluk was 'opmerkelijk veerkrachtig' tijdens pandemie

De onderzoekers stellen dat het door mensen gevoelde geluk "opmerkelijk veerkrachtig" is gebleken tijdens de coronapandemie. De wereldwijde gemiddelden zijn in de laatste drie onderzochte jaren, 2020 tot en met 2022, net zo hoog als de gemiddelden in de periode 2017 tot en met 2019 van voor de pandemie.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.