Terug

Volg Hart van Nederland

NASA start groot onderzoek naar UFO's: 'Eerste stap dat het niet voor gekkies is'

nieuws

10 juni 2022, 23:41

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA begint in het najaar met een groot onderzoek naar UFO's. De organisatie maakte donderdag bekend dat kennis van UFO's van belang is voor de veiligheid van de luchtvaart en de nationale veiligheid. Taede Smedes is adviseur bij UFO Meldpunt Nederland en zag ooit zelf als tiener een Unidentified Flying Object. "Er zijn altijd meldingen die niet te verklaren zijn."

Bij het meldpunt waar Smedes adviseur is, komen maandelijks zo'n honderd meldingen binnen. "Dat zijn meldingen van mensen die 'iets' hebben waargenomen. 95 procent daarvan is verklaarbaar; een vogel, een bliksemschicht, een straaljaar of bijvoorbeeld afgevallen onderdelen van een raket(lancering)."

Het onderzoek van NASA, dat negen maanden zal duren, richt zich op "gebeurtenissen in de lucht die niet geïdentificeerd kunnen worden als vliegtuigen of als bekende natuurverschijnselen", schrijft de organisatie in een verklaring. Een team van wetenschappers met verschillende achtergronden zal zoveel mogelijk waarnemingen inventariseren en vervolgens proberen die te verklaren. De uitkomsten van het onderzoek zullen openbaar worden gemaakt.

Historische kanteling

Dat inventariseren zal vooral gebeuren met satellieten. "Zo kunnen ze waarnemen wat er binnen de atmosfeer voorbijkomt. Ze gaan specifiek op zoek naar de niet-verklaarbare meldingen. Dit zal zorgen voor een historische kanteling binnen ons bestaan. De eerste stap dat UFO's niet voor gekkies zijn die vage, niet-bestaande dingen zien", vertelt Smedes.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hield in mei voor het eerst in ruim een halve eeuw een openbare hoorzitting over UFO's. De aanleiding daarvoor was een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Defensie naar 144 onverklaarbare waarnemingen die in de afgelopen twintig jaar onder meer door piloten zijn gedaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.