Terug

Volg Hart van Nederland

Mysterie in Vlissingen: Robert vindt vijf kwallen op zijn balkon

Mysterie in Vlissingen: Robert vindt vijf kwallen op zijn balkon

Dieren

14 dec 2022, 18:45

Robert Hansen uit Vlissingen vond dinsdagmiddag wel een hele speciale verrassing op zijn balkon: een verdwaalde kwal. Dat meldt PZC. En alsof dat al niet vreemd genoeg was, lagen er de volgende dag op dezelfde plek ineens vier meer. Extra merkwaardig is dat Robert op de derde verdieping woont.

Grote verbazing heerst als Robert Hansen 's middags naar buiten kijkt en een glibberig hoopje op zijn balkon aantreft. Hij denkt eerst aan een stuk ijs, maar hij komt er al snel achter dat het om een kleine kwal gaat. Hij vermoedt dat een meeuw het dier daar achtergelaten heeft, zegt hij tegen de krant.

Maar die theorie lijkt in de praktijk toch niet aannemelijk als hij woensdag nog vier extra kwallen aantreft. Robert begrijpt er al helemaal niks meer van als de kwallen vervolgens na een paar uren zijn verdwenen.

Goed mikken

Ook deskundigen laten PZC weten nog in het duister te tasten. "Meeuwen pikken wel eens aangevreten kwallen op, maar ik heb er nog nooit een zien vliegen met een hele kwal in zijn bek”, zegt Marcel Klootwijk van Het Zeeuwse Landschap.

Zijn de kwallen dan op het balkon gegooid? Dat lijkt Robert onwaarschijnlijk: "Eén dier gooien zou nog kunnen. Al vind ik het dan al knap, dat hij precies op mijn balkon landt, niet op zijn kop. Maar vijf keer precies op het balkon mikken én raak gooien, lijkt me onwaarschijnlijk. Een buurvrouw dacht dat ze misschien zijn gaan paren, maar dat lijkt me stug, op een balkon”.

Kwajongensstreek

Ondanks de twijfels van Robert, lijkt het onderzoekers Anke Engelberts en Marco Faasse van onderzoeksbureau Eurofins Aquasense, wel het meest waarschijnlijke scenario. "Het moet haast wel een kwajongensstreek zijn geweest. Heel bijzonder. Ik had niet gedacht dat je ze zo hoog kon gooien. Het meest waarschijnlijke is dat het dier dood is aangespoeld en iemand hem voor de gein heeft opgepakt”, laten zij weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.