Terug

Volg Hart van Nederland

Mick zit urenlang vast in snikhete gestrande Thalys: 'Als ratten in de val'

Mick zit urenlang vast in snikhete gestrande Thalys: 'Als ratten in de val'

112

24 juli 2022, 21:45

Opnieuw hebben honderden treinreizigers in de buurt van Parijs urenlang vastgezeten in een stilgevallen Thalys. Zonder airco en aanvankelijk zonder mogelijkheid om naar buiten te gaan. De Nederlandse Mick was één van de passagiers en deelt zijn bevindingen op Twitter.

"Weet je dit nog, een paar dagen geleden in het nieuws?", begint hij zijn verhaal. Hij refereert aan nieuws van 19 juli. Ook toen was er een Thalys gestrand in de buurt van Parijs. En ook toen deed de airco het niet en konden reizigers niet uitstappen. De Nederlander zat 'slechts' twintig minuten vast toen hij zijn eerste bericht deelde.

Even later: "Bijna een uur nu, bloedheet, airco is uit, in de middle of nowhere. Ik heb nog nooit zoveel gezweet denk ik." Mick ziet hoe de vrouw naast hem appt dat ze als ratten in de val zitten. "Kwestie van tijd voor er iemand flauwvalt ben ik bang...."

Uiteindelijk krijgt hij te horen dat er een vervangende trein onderweg is. Die doet er alleen nog wel drie kwartier over. Volgens hem roepen mensen stoer dat ze ruiten gaan inslaan, "maar doen het gelukkig niet echt want dat is ook weer zoiets."

Ruim twee uur nadat de ellende voor de reizigers begon, mogen ze de trein uit. En hoewel ze nu naast een spoor zitten en in de brandende zon, stemt het in ieder geval de Nederlandse Mick positief. Volgens hem voelt de 32 graden na de voorbije uren als "een koel briesje".

De vervangende trein uit Parijs arriveert om een uurtje of acht, maar het duurt nog zeker een uur voor Mick goed en wel een plekje heeft bemachtigd. "Ik had volgens mijn planning nu weer thuis moeten zijn."

Reiziger onwel

Een woordvoerder van Thalys meldt aan De Telegraaf dat de trein waarin Mick samen met zo'n 300 anderen zat rond 17.00 is stilgevallen door een technisch probleem. De deuren van de trein werden volgens de woordvoerder uiteindelijk geopend omdat iemand onwel werd.

De 'nieuwe' trein is inmiddels vertrokken, meldt Mick. Hoe lang het precies duurt voor alle reizigers veilig en wel naar Parijs zijn gebracht, is niet duidelijk.

Beeld: ter illustratie, via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.