Terug

Volg Hart van Nederland

Limburgse boer razend om vandalenstreek: graanveld gebruikt als crossbaan

Limburgse boer razend om vandalenstreek: graanveld gebruikt als crossbaan

nieuws

10 juni 2022, 17:36

Sander Takken, mede-eigenaar van het agrarisch bedrijf Taco Agro in het Limburgse Tegelen wist niet wat hij op zijn graanvelden zag. De akker is gebruikt als crossbaan en is daarmee aanzienlijk beschadigd. "Er is een hoop graan kapot gegaan wat zorgde voor enorme schade, waardoor er een grote oogst verloren is gegaan", vertelt Takken aan Hart van Nederland.

"Het gebeurde op Tweede Pinksterdag. We controleerden zoals iedere andere dag de velden en constateerden dat er een enorme hoeveelheid aan schade was aangericht", vertelt Takken. Een onbekende chauffeur dacht een parcours te hebben ontdekt. Maar hier is de eigenaar absoluut niet blij mee. "En dat is nog zacht uitgedrukt", zegt Takken.

Gedag tegen de oogst

Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie van de vernieling. Tot op heden is er geen nieuws over de verdachten en is de exacte schade ook nog niet bekend. Wel kan het bedrijf door de aangerichte schade gedag zeggen tegen de oogst.

Ook de chauffeur is er niet zonder schade vanaf gekomen. Er is namelijk een deel van de autobumper aangetroffen met daarop het logo van het automerk Ford.

Er lopen geregeld wandelaars in het gebied van de graanvelden. Het bedrijf vraagt getuigen die afgelopen pinksterweekend iets verdachts hebben gezien op de Ulingsheide, zich te melden bij het bedrijf of de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.