Terug

Volg Hart van Nederland

Kom met lachende Anne Frank populair op Marktplaats

Kom met lachende Anne Frank populair op Marktplaats

nieuws

12 dec 2022, 13:30

De kom met daarop een tekening van een lachende Anne Frank is populair op Marktplaats. Er wordt al 100 euro geboden voor zo'n kom van fabrikant Blond Amsterdam. Het serviesgoed werd vorige week maandag uit de handel genomen, toen er ophef ontstond over de vrolijke afbeelding van het joodse meisje dat in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters werd weggevoerd uit Het Achterhuis.

Direct nadat Blond Amsterdam het servies uit de handel haalde verschenen de eerste exemplaren op Marktplaats. Voor die exemplaren werd rond de 50 euro gevraagd en geboden, maar de prijs loopt steeds verder op. Aanbieders spreken van "gloednieuwe en ongebruikte exemplaren, nooit meer te verkrijgen." Diverse aanbieders hebben meer kommetjes ingeslagen en verkopen die nu per stuk.

Verkopers geschrokken

Blond Amsterdam schenkt de opbrengst van kommetjes die in de winkel zijn verkocht voordat de ophef ontstond aan de Anne Frankstichting, heeft de fabrikant laten weten. Het was maandag nog niet bekend om hoeveel geld het gaat.

Mensen die een kom hebben gekocht mogen die ook ruilen of terugsturen aan de fabriek. "De kom hoort in een serie met Hollandse taferelen en helden waar we trots op zijn. Dit is absoluut niet onze bedoeling geweest en we zijn hiervan geschrokken", aldus het bedrijf.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.