Terug

Volg Hart van Nederland

Klokkenverzamelaar Harrie (79) wacht monsterklus met ingaan zomertijd

nieuws

25 mrt 2023, 20:40

Harrie Kieftenbeld uit Lemelerveld ontwikkelde in coronatijd een hobby waar hij nu misschien wel een heel klein beetje spijt van heeft gekregen: klokken verzamelen. Maar liefst tachtig heeft hij er nu thuis hangen, allemaal in zijn woonkamer. Je kunt er de klok op gelijk zetten: al die klokken moeten natuurlijk netjes worden verzet naar de zomertijd.

En dus wacht de 79-jarige hobbyist zaterdag een monsterklus. "Ik had er in januari nog maar vijftig. Toen kwam ik bij de regionale omroep op TV en vervolgens boden allemaal mensen zich aan met de vraag: 'Joh, heb je hier ook wat aan?'", vertelt hij aan Hart van Nederland.

Toch heeft Harrie geen spijt dat hij zijn huis nu vol heeft hangen met klokken. "Ik vind het heerlijk. Zo mooi hoe die klokken in elkaar zitten. De woonkamer hangt helemaal vol. Er is geen plekje meer vrij. Dat geldt ook voor de gang."

Harrie is bijna een dag kwijt aan het verzetten alle tachtig klokken:

Klokkenverzamelaar Harrie (79) wacht monsterklus met ingaan zomertijd
1:26
Klokkenverzamelaar Harrie (79) wacht monsterklus met ingaan zomertijd

Klok een uurtje vooruit

Om twee uur vannacht gaat de klok weer een uur vooruit en dat betekent voor de meeste mensen een uur minder slaap. De zomertijd zorgt ervoor dat het 's morgens een uur later licht is, en 's avonds een uur later donker. Maar wat betekent dat eigenlijk voor je slaap?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.