Terug

Volg Hart van Nederland

Kinderen zien Russische propaganda op BabyTV, Ziggo zet zender op zwart

nieuws

17 apr 2024, 21:47

Ziggo heeft besloten om tot nader orde BabyTV op zwart te zetten. Woensdag werd voor de tweede keer in korte tijd Russische propaganda uitgezonden op de kinderzender. Dat bevestigt een woordvoerder van Ziggo aan het ANP na berichtgeving hierover van NU.nl.

"Wij zijn geschrokken van de beelden die vanmiddag via BabyTV zijn uitgezonden. Het is absoluut niet de bedoeling dat kinderen en baby's aan dit soort beelden worden blootgesteld", laat de woordvoerder van Ziggo weten.

Na het tweede incident is meteen contact opgenomen met Disney en gevraagd om te onderzoeken hoe dit soort beelden op BabyTV hebben kunnen verschijnen. "Uit voorzorg hebben wij BabyTV tot nader orde op zwart gezet. Daarnaast hebben wij ervoor gezorgd dat de beelden zijn verwijderd uit ons archief, waardoor deze niet meer terug te kijken zijn via Ziggo."

Hackers

In totaal waren de beelden woensdagmiddag volgens NU.nl een kwartier te zien op de kinderzender. Hackers slaagden er eind maart in om tijdens een programma van BabyTV een Russisch propagandafilmpje uit te zenden.

Bij KPN is BabyTV ook te zien en volgens een woordvoerder van het bedrijf was er een korte verstoring. De klanten van de televisieprovider hebben de propagandabeelden niet gezien. Daarom is er volgens de woordvoerder op dit moment geen noodzaak om de zender op zwart te zetten.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.