Terug

Volg Hart van Nederland

Kerstgedachte ver te zoeken in Den Bosch en omstreken: decemberdief jat kerstverlichting

112

15 dec 2022, 20:14

Den Bosch en omstreken zijn momenteel in de ban van de 'decemberdief'. Een bandiet heeft het voorzien op kerstspullen uit de Brabantse hoofdstad en omliggende plaatsen Rosmalen en Vught. Diverse mensen meldden dat zij hertjes, kerstmannen of kerstkransen kwijt zijn. "Ik vind het te gek voor woorden", zegt gedupeerde Johan Alders aan Hart van Nederland.

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe kerstverlichting wordt losgetrokken. Op een andere plek leggen camera's vast hoe een levensgrote kerstman wordt ontvreemd. Ook bij Amanda Köhler verdween een kerstman van het decor. En die was eigenlijk speciaal voor haar zoontje van anderhalf jaar oud. "Dat raakt me wel een beetje. Als we thuiskomen geeft-ie de kerstman altijd een high five en hij knuffelt ermee. Het is gewoon stom dat iemand dit doet."

Financiële reden

De kerstdief had het ook op een krans gezien. Wie hij is, of waarom hij dit doet, weet niemand. Johan denkt aan een financiële reden. "Ik kan me indenken dat je geen geld hebt om lichten te kopen. Maar tegenwoordig bestaat er crowdfunding. Help elkaar. Als je een vraag op Facebook stelt en zegt dat je lichten zoekt, dan kan iemand je wel helpen."

De politie heeft het te druk om aangiftes hierover te behandelen. Voorlopig laten de bestolen bewoners het erbij, maar Johan sluit vervolgstappen voorlopig nog niet uit. "Als het echt te gek gaat worden, dan denk ik dat we collectief aangifte kunnen doen. Maar voor nu zeg ik nee. Ik koop wel weer nieuwe en dan ik hoop dat ze dat laten hangen. Maar je blijft met je tengels van andermans spullen af. Klaar. Niet meer en niet minder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.