Terug

Volg Hart van Nederland

Hoort de kerstboom inmiddels bij pakjesavond? 'Mensen halen hem steeds vroeger'

nieuws

4 dec 2022, 20:19

Gerard de Bruin kweekt al tien jaar kerstbomen en merkt dat mensen steeds eerder de boom in huis willen halen. Ook op zondag, de dag voor 5 december, loopt het storm in zijn kwekerij. Hoort de kerstboom tegenwoordig bij pakjesavond?

"Het is hartstikke druk", vertelt Gerard aan Hart van Nederland. "Vroeger kwamen mensen nog wel eens op kerstavond een boompje halen, maar dat is helemaal voorbij. Rondom Sinterklaas is de drukste periode."

Een aantal van zijn klanten willen de boom op tijd optuigen om het sinterklaasfeest extra gezellig te maken. Ze willen er daarbij op tijd bij zijn, zodat de boom nog even kan acclimatiseren aan de huiskamer voordat de slingers erin komen, laten ze weten aan Hart van Nederland. "We wilden niet wachten tot volgend weekend, want morgenmiddag vieren we Sinterklaas", zegt een vrouw. "Dus we wilden vandaag vast de boom halen en die gaan we zeker vanmiddag al opzetten."

Ongeschreven regel

De ongeschreven regel is dat de kerstboom pas opgetuigd mag worden na Sinterklaas en Gerard merkt dat veel mensen die traditie wel in stand houden. "We merken ook wel dat mensen hem wel alvast komen halen, maar dat die 6 december pas opgezet gaat worden."

Gerard is blij met de drukte en raadt mensen ook aan om op tijd te komen. "We hebben wel eens gehad dat we tien dagen voor de kerst uitverkocht waren." En de trend dit jaar? "Grote bomen", lacht hij. "Mensen willen een boom tot het plafond. Smal en heel hoog."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.