Terug

Volg Hart van Nederland

Met loeiende sirenes naar de schoolmusical: wijkagenten bezorgen Karlijn (13) dag van haar leven

nieuws

22 juli 2022, 17:56

De leerlingen van SBO de Brigantijn in het Brabantse Deurne moesten even in hun ogen wrijven toen ze hun klasgenoot Karlijn in een politieauto met loeiende sirenes zagen zitten. Voor de eindmusical mocht ieder kind naar de rode loper gebracht worden in een zelfgekozen voertuig. Een dure Mercedes, trekkers en zelfs een maaidorser kwamen voorbij. Karlijn had het prima naar haar zin, achterin bij wijkagenten Marion en Luc.

Natuurlijk rijdt de politie niet zomaar elk kind naar de schoolmusical, maar voor Karlijn maakte de agenten een uitzondering. “Het is geweldig om een kind zo op te zien fleuren, ik had zelf dienst maar mijn collega Marion was vrij. Ze heeft speciaal voor Karlijn haar uniform waar aangetrokken”, vertelt Luc aan Hart van Nederland.

Vrolijke meid

De Brigantijn is een school voor speciaal basisonderwijs. Kinderen die deze school afronden gaan naar door naar het VSO (voortgezet speciaal onderwijs), de praktijkschool of vmbo-basis. Karlijn heeft het KBG-syndroom, een chromosoomafwijking waardoor ze het niet altijd makkelijk heeft. Gelukkig blijft ze altijd een positieve en vrolijke meid en gaat ze nu van haar welverdiende zomervakantie genieten, laat haar vader weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.