Terug

Volg Hart van Nederland

Juichen voor Feyenoord 'kost' terrasgangers 500 euro

Voetbal

8 apr 2024, 18:05

Juichen voor je club zou in principe geen probleem moeten zijn. Maar dat was na de 6-0 overwinning van Feyenoord op Ajax afgelopen weekend wel anders. Klanten van de bistro van Niels Kuylen in Hoogerheide kwam het duur te staan: boven de rekening voor de consumpties kregen ze 500 euro aangerekend voor 'juichen voor Feyenoord'.

Eigenaar Niels Kuylen kan er maandag nog hard om lachen. "Ik had niet verwacht dat we hier zoveel reactie op zouden krijgen", vertelt hij lachend aan Hart van Nederland. Zondagmiddag runde Niels zoals gewoonlijk zijn bistro. "Het terras zat vol en voor de wedstrijd waren veel Feyenoord-supporters aanwezig."

Groot Ajax-supporter

Beetje pijnlijk voor Niels, want hij is groot Ajax-supporter. Die liefde gaat heel diep bij Niels. Als klein jongetje keek hij de wedstrijden op tv, hij heeft een Amsterdamse tattoo op zijn onderarm en zijn dochter heet Xaja. "Als ik dat vertel in de kroeg in Amsterdam, krijg ik altijd wel een gratis biertje."

Maar dit weekend had de Ajax-supporter liever een andere hobby gehad. Met pijn in zijn ogen moest hij toezien hoe zijn club met 6-0 verloor van Feyenoord. Om die juichende fans een beetje terug te pakken besloot hij de rekening te verhogen. "Ik houd wel van een grap op z'n tijd. Dus ik had op de bon 500 euro gerekend voor het juichen voor Feyenoord."

Gelukkig kon iedereen op het terras er hard om lachen. Al had één mevrouw het niet meteen door. "Die wilde nog fooi geven op de ruim 700 euro tellende rekening. Toen zeiden we dat ze toch nog maar een keertje extra goed moest kijken", vertelt Niels lachend. Uiteindelijk hebben de Feyenoord-supporters de bon 'uit medelijden' betaald, grapt Niels.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.