Terug

Volg Hart van Nederland

Je verwacht het niet: dit is waarom broccoli opeens viral gaat op social media

Het beste van Hart

1 mrt 2024, 13:30

Waarom zie je opeens zo vaak broccoli's voorbijkomen op sociale media? Niet omdat het een gezonde groente is of onderdeel van een recept, maar omdat de groene groente blijkbaar een goed onderdeel is van een make-uproutine.

Het lijkt populairder dan ooit om sproetjes te hebben, en de manieren om nepsproetjes te creëren vliegen je dan ook om de oren op sociale media. Maar dat ook groentes als nepsproetjesgenerator kunnen dienen, hadden we niet verwacht.

Op TikTok zijn tientallen video's te vinden van mensen die een stronk broccoli gebruiken als sproetjesapplicator. Sommige video's hebben miljoenen views. De bovenkant van een stronk broccoli wordt in bronzer gedipt. Vervolgens wordt de broccoli op de neus en wangen gedept. Duizenden reacties komen binnen op de schoonheidshack.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Het is niet de eerste hack die nepsproetjes moet creëren. Sproetjes zijn de laatste maanden en misschien zelfs wel jaren een enorme hit. Er zijn sprays op de markt gebracht om nepsproetjes te maken, en er zijn zelfs plekken die nepsproetjes tatoeëren. Waar komt die populariteit opeens vandaan?

Volgens beautyexpert Isabella Levels is de trend om nepsproetjes te nemen over komen waaien uit de Verenigde Staten, wat vaker gebeurt met beautytrends.

Een van de zeven schoonheden

Levels denkt dat de populariteit te maken heeft met een combinatie van twee aspecten. "Sproetjes worden als 1 van de 7 schoonheden gezien. Daarnaast wordt het steeds normaler en makkelijker om cosmetische ingrepen te doen. En als die cosmetische ingreep wordt genormaliseerd, is het een kleine stap om gewoon zelf sproetjes te nemen", legt Levels uit aan Hart van Nederland.

Ook zien sommige vrouwen de sproetjes als schattig, en is dat een van de redenen om ze te nemen.

Toch is niet iedereen positief over de nepvlekjes. "Het is nu nog een beetje een taboe om de sproetjes als semipermanente make-up te zetten. Zo snappen bijvoorbeeld mensen die vroeger gepest zijn vanwege hun sproeten écht niet waarom mensen zelf kiezen om sproeten te laten zetten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.