Terug

Volg Hart van Nederland

Heftruckheld Danny zet gekantelde aanhanger overeind op A15

Heftruckheld Danny zet gekantelde aanhanger overeind op A15

Persoonlijke verhalen

26 apr 2022, 07:44

Vrachtwagenchauffeur Danny Stroo (21) is bedolven onder reacties na zijn heldhaftige reddingsactie op de A15 bij Oosterhout afgelopen zaterdag. Midden op de snelweg ligt een aanhanger op zijn kant. Danny aarzelt geen moment en rijdt met zijn heftruck de snelweg op, om de aanhanger weer rechtop te zetten. Beelden van de actie gaan als een razende rond op internet.

Danny ziet het gebeuren. Een auto met aanhanger voegt in op de snelweg. Maar de automobilist houdt zijn combinatie niet onder controle en begint te slingeren. Uiteindelijk kantelt de aanhanger en komt dwars over de A15 te liggen. Andere weggebruikers kunnen het gevaarte nog maar nét ontwijken. Danny besluit niet voorbij te rijden, maar te stoppen. En eigenhandig de boel weer even overeind te zetten.

Snelweg blokkeren

De chauffeur blokkeert met zijn vrachtwagen de weg en gaat poolshoogte nemen bij de inzittenden van de auto. Hij ziet dat de twee ongedeerd zijn en stelt voor om de boel met zijn heftruck overeind te hijsen. Dat ziet het stel ook wel zitten, dus komt Danny in actie. Hij ontkoppelt zijn heftruck van zijn vrachtwagen, rijdt de snelweg op en takelt de aanhanger inclusief lading weer overeind. "Ik moet altijd mensen helpen, ook buiten mijn werk."

Danny deelt dashcambeelden van de reddingsactie op zijn social media. Voor hij het weet, gaat de video van de opmerkelijke reddingsoperatie viral en wordt hij bedolven onder de reacties. "Iedereen noemt me een held, maar eigenlijk zou dit normaal moeten zijn", stelt hij bescheiden. Volgens hem zou eigenlijk iedereen op deze manier moeten handelen en zich moeten inzetten voor een ander.

'Zelfmoordactie'

Toch zijn niet alle reacties positief, want sommigen noemen zijn hulp 'zelfmoord'. "Maar ja, laat je die aanhanger midden op de weg liggen, wie weet wat er dan gebeurt", zegt hij er zelf over. Volgens hem had maar één bestuurder niet hoeven op te letten of hij was er bovenop geklapt. "En als ze zelf met hun auto op de kop in de berm liggen, zouden ze ook graag willen dat iemand komt helpen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.