Terug

Volg Hart van Nederland

Haagse 'horrorpollers' gaan weer omlaag na nieuwe ongelukken

nieuws

9 jan 2023, 21:11

Twee beruchte bewegende verkeerspalen die automobilisten moesten tegenhouden bij een ziekenhuis in Den Haag gaan weer omlaag. Na de vele aanrijdingen tegen de pollers was de straat een maand geleden aangepast. Na die herinrichting gingen de 'horrorpollers' weer omhoog om automobilisten te weren, maar in de afgelopen weken is het opnieuw twee keer misgegaan.

Het is nog niet bekend hoelang de palen nu in de grond blijven, laat een woordvoerder van de gemeente Den Haag weten na een bericht van de regionale zender Omroep West. "Het zal naar verwachting niet voor enkele dagen zijn, maar voor langere tijd."

Autokerkhof

De twee verkeerspalen staan in de Escamplaan bij het HagaZiekenhuis. Ze werden in juni 2021 in gebruik genomen. De palen staan normaal gesproken omhoog en zakken als er een lijnbus, een ambulance of een ander hulpvoertuig nadert, want die mogen wel over de busbaan erachter. In de afgelopen twee jaar zijn meer dan vijftig auto's, busjes, scooters en motoren tegen de obstakels gebotst.

Rond de pollers waren al felgele verkeersborden geplaatst, er waren lijnen en pijlen op de weg aangebracht en de gemeente had verkeersregelaars ingezet. Vorige maand werd het wegdek ook groen geverfd en kwamen er vluchtheuvels, maar voor de bestuurders bleek dat allemaal niet voldoende om botsingen te voorkomen.

Camera's

Den Haag denkt na over andere manieren om het verkeer op de weg te controleren. Zo komen er misschien bewakingscamera's. Dan krijgen mensen een bekeuring als ze over de busbaan rijden, maar blijft een botsing ze bespaard.

"Omdat er niet snel nog meer maatregelen genomen kunnen worden, zijn de pollers voorlopig naar beneden gegaan. Dat neemt niet weg dat het nog steeds verboden is om over die weg te rijden als automobilist", aldus de gemeente.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.