Terug

Volg Hart van Nederland

Freek de Jonge bindt in na grap over terminaal zieke Stones-bezoeker: 'Moet uitkijken met leuk zijn'

Freek de Jonge bindt in na grap over terminaal zieke Stones-bezoeker: 'Moet uitkijken met leuk zijn'

Entertainment

8 juli 2022, 12:49

Freek de Jonge heeft opnieuw op de ophef gereageerd die is ontstaan na zijn veelbesproken tweet over een terminaal zieke bezoeker van het The Rolling Stones-concert donderdagavond. "De grap keert zich tegen de komiek", deelt de cabaretier vrijdagochtend op Twitter.

De Jonge maakte donderdagavond een grap over een terminaal zieke man bij het concert van The Rolling Stones. "Iemand die geen zin heeft zijn bed uit te komen voor de Stones", liet de cabaretier weten. Hij voegde een foto van de terminaal zieke fan toe, die met bed en al naar de ArenA was gebracht voor het concert. Het bericht kwam hem op veel kritiek te staan.

Vlak na de ophef die hierover ontstond schreef De Jonge op Twitter: Ojee, ik hem grapje gemaakt dat verkeerd gevallen is. You can’t allways get what you want". Daarmee doelde De Jonge op het lied 'You Can't Always Get What You Want' van The Rolling Stones.

'Niet mijn bedoeling'

"Wilde ik een terminale patiënt belachelijk maken? Wilde ik het vervullen van laatste wensen van een kanttekening voorzien? Nee, ik wilde in de voorpret leuk zijn", schrijft de cabaretier in een statement. "Deze bij voorbaat onvergetelijke avond van een vrolijke kanttekening voorzien. Dat ik daarbij mensen pijn heb gedaan, was niet mijn bedoeling."

De Jonge meent dat je tegenwoordig "heel erg" moet "uitkijken met leuk zijn". "Dat is geen slechte ontwikkeling", stelt hij. "Te vaak leidt superioriteit tot simpel leedvermaak. Laat de komiek maar eens nadenken over wat hij zegt."

'Gelukkig heeft hij het gered'

De directeur van Stichting Ambulance Wens, Kees Veldboer, liet vrijdag na berichtgeving van het AD ook aan het ANP weten niet boos te zijn over de grap, maar de cabaretier begrijpt volgens hem "echt niet" hoe belangrijk dit is.

"Voor deze man al helemaal, want de vorige keer werd het concert al afgezegd. Gelukkig heeft hij het gered om het nieuwe concert bij te wonen. Jammer dat daar een grap over gemaakt wordt."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.