Terug

Volg Hart van Nederland

Fleur bindt strijd aan met Amstelveense wildpoeper: 'Heeft blijkbaar geen toilet'

Fleur bindt strijd aan met Amstelveense wildpoeper: 'Heeft blijkbaar geen toilet'

nieuws

8 juni 2022, 16:48

Fleur en haar buurtgenoten in Amstelveen zijn het spuug - of liever - strontzat. Al sinds 2017 worden zij geteisterd door een wildpoeper die regelmatige stomende hopen achterlaat in de bosjes bij hun huizen, plus tissues en toiletpapier. Omdat Fleur zich niet gesteund voelt door de gemeente, komt ze zelf maar in actie tegen de wildpoeper.

"Het gebeurt in periodes. Soms is het opeens drie keer in de week", vertelt Fleur aan Hart van Nederland. Ze maakte anti-wildpoepbordjes, maar vooralsnog laat de poeper zich niet kisten: een paar weken geleden draaide hij nog een flinke bolus bij de struiken.

Zowel Fleur als haar buurvrouw hebben weleens iemand betrapt maar de poeper bleek een racer en wist elke keer snel zijn broek op te trekken en weg te komen. "Het was beide keren een man van Poolse afkomst want ik heb mannen horen praten. Ze werken hier vast ergens, maar hebben blijkbaar geen toilet..."

Officieel bord

Haar zelfgefabriekte borden zetten geen zoden aan de dijk, dus wil Fleur dat de gemeente in actie komt. "Plaats een bord zodat het serieus wordt genomen", zegt Fleur. "Mijn bord is verre van officieel en professioneel. Er moet gewoon een verbodsbord komen."

De gemeente laat op haar beurt weten geen meldingen binnen te hebben gekregen van wildpoepen en stelt vandaag voor het eerst van dit probleem te horen. "Wildpoepen is geen structureel probleem in de gemeente. Wanneer er meldingen binnenkomen, dan reageren we daarop", aldus een woordvoerder. Maar, nu de gemeente officieel op de hoogte is, wordt er toch enige actie ondernomen. "De locatie is inmiddels opgenomen in de controlerondes van handhaving."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.