Terug

Volg Hart van Nederland

Emotionele rollercoaster: Julia zat vast in de Python tijdens grote stroomstoring in Brabant

nieuws

31 jan 2023, 23:02

"Vanochtend gingen we voor een leuk dagje naar de Efteling", begint Julia Beerkens uit Tilburg nuchter haar verhaal. Maar ja... toen kwam die grote stroomstoring, waar het Brabantse attractiepark ook door getroffen werd. Ze kwam aan het begin van een ritje in de Python vast te zitten. Nu, een paar uur later kan ze er weer om lachen, maar het was wel even spannend...

Dat het karretje halverwege de rit omhoog stopt is natuurlijk niet iets wat je verwacht als je een rollercoaster instapt. Julia: "Wij dachten: wat is er nou aan de hand?" Zij en de andere inzittenden beginnen om zich heen te kijken. "Voorin hoorden we al een paar mensen geschrokken reageren en huilen."

Snel en veilig

Ze besluit even haar mobieltje erbij te pakken, om te kijken of ze online kan zien wat er precies aan de hand was. En ja hoor: "Het was een storing die niet alleen in het pretpark gaande was. Ook in Kaatsheuvel zelf en in de omgeving. Toen hadden we wel door dat we er nog even zouden blijven zitten." Dik een half uur zit ze vast in het apparaat.

Julia en de andere Pythonbezoekers konden uiteindelijk bevrijd worden, net als inzittenden van de Monorail en de zwanenbootjes. "Voor onze gasten was het vervelend", zegt de woordvoerder van het park, die hierbij benadrukt dat alles snel en veilig is gegaan. "Voor ons is het een procedure." Niemand heeft op de kop gehangen volgens de Efteling.

Op sociale media verschenen er snel na het uitvallen van de stroom beelden vanuit het park:

Villa zonder Volta: attracties Efteling ontruimd vanwege grote stroomstoring
0:30
Villa zonder Volta: attracties Efteling ontruimd vanwege grote stroomstoring

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.