Terug

Volg Hart van Nederland

Stroomstoring in Brabant en Efteling verholpen: 'Niemand heeft op de kop gehangen'

nieuws

31 jan 2023, 16:32

De stroomstoring die dinsdag tienduizenden huishoudens in Noord-Brabant en de Efteling trof is even voor 16.00 uur verholpen, dat meldt een woordvoerder van Enexis. Een woordvoerder van de Efteling zegt dat de meeste attracties binnen nu en korte tijd weer gaan draaien.

Als gevolg van de stroomstoring ontstonden diverse problemen. Meerdere attracties in de Efteling moesten worden ontruimd. Het ging hierbij onder meer om de Monorail, de zwanenbootjes en de Python. "Voor onze gasten was het vervelend", zegt de woordvoerder, die hierbij benadrukt dat alles snel en veilig is gegaan. "Voor ons is het een procedure." Niemand heeft op de kop gehangen volgens de Efteling.

Van compensatie van gasten is ook geen sprake, omdat de stroomstoring niet lang duurde en de attracties daarna ook weer opengingen. Op sociale media verschenen er snel na het uitvallen van de stroom beelden vanuit het park:

Villa zonder Volta: attracties Efteling ontruimd vanwege grote stroomstoring
0:30
Villa zonder Volta: attracties Efteling ontruimd vanwege grote stroomstoring

Verkeerslichten uitgevallen

Buiten het pretpark waren er ook verschillende problemen door de stroomstoring. Zo vielen er meerdere verkeerslichten in de regio uit, onder andere op de N65.

De politie vroeg weggebruikers stapvoets de kruisingen op te rijden. Rijkswaterstaat stuurde verkeersregelaars naar een kruispunt op de N65 bij Oisterwijk.

Ampère last van storing

Het Elizabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg had volgens een woordvoerder van het ziekenhuis geen last van de stroomstoring. De facilitaire dienst van het ETZ meldde dat de twee locaties van het ziekenhuis buiten het getroffen gebied staan en dat het niet nodig was om noodaggregaten op te starten.

De fabrikant van onder meer fotopapier Fujifilm, autoconcern Tesla en verzekeraar Interpolis, alle drie gevestigd in Tilburg, laten weten dat ze ook geen last van de stroomstoring hadden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.