Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Eerste waterglijbaan met looping in Nederland gaat 'zó hard'

VIDEO: Eerste waterglijbaan met looping in Nederland gaat 'zó hard'

nieuws

8 apr 2022, 13:39

Glijbaanfans opgelet: In Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven is de eerste waterglijbaan met een looping in ons land geopend. Donderdag konden de eerste enthousiaste bezoekers de glijbaan testen.

Een vrije val van elf meter en vervolgens een looping. Een erg lang ritje is het niet, want je bent in vier seconden door de tachtig meter lange glijbaan heen. Maar dat maakt de rit dan ook juist kort en krachtig. "Je wist na een tijdje niet meer waar je was en je ging echt op je kop. Het gaat zo hard!", vertelt een bezoekster blij.

Looping

"Eerst maak je een vrije val van ongeveer tien meter, waarna je wordt opgevangen en door een looping gaat", vertelt Marthijn Tabak van Center Parcs. Je bent in totaal zo'n tien seconden onderweg.

Een echte looping zoals bijvoorbeeld in de achtbaan is het niet, omdat je anders een klapper maakt en mogelijk terugvalt. "Deze ligt in een hoek van zestig graden, maar dat mag nog steeds een looping heten volgens de experts", aldus Tabak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.