Terug

Volg Hart van Nederland

Ed en Anneke uit Tuk wonen in zelfgemaakt kerstdorp: 'Wij vinden het fantastisch'

Entertainment

16 dec 2022, 23:38

Ed en zijn vriendin Anneke zijn kerstliefhebbers van het eerste uur. Sinds een paar jaar woont de 61-jarige Ed samen bij zijn vriendin in gemeente Steenwijk. Dit jaar tovert Ed voor de zevende keer op rij zijn woning om tot een megagroot kerstdorp: "Sommige vinden het écht geweldig, andere vragen zich af waar we elk jaar weer aan beginnen. Maar wij vinden het fantastisch."

Maar heel christelijk is het kerstdorp verder niet: "Het staat hier vooral vol met sprookjes van de Efteling." laat Ed aan Hart van Nederland weten. Eds passie voor kerstdorpen ontstond zeven jaar geleden toen hij op Tweede Kerstdag met zijn ex-vrouw per toeval in de Intratuin kerststalletjes in de uitverkoop tegen kwam.

'We eten op zolder'

"Ik shop graag op Tweede Kerstdag vanwege de kortingen. Ook ga ik wel eens naar Duitsland omdat ik daar voor vijf euro al iets leuks kan hebben." Vertelt Ed met trots. Inmiddels is zijn kerstcollectie uitgegroeid tot zeker dertig dozen vol. "De woonkamer gebruiken we nu niet omdat het overal te vol staat. We eten nu tijdelijk boven op zolder," vertelt de verzamelaar.

Op de vraag wat zijn familie en vrienden ervan vinden zegt Ed eerlijk: "Sommige vinden het écht geweldig, andere vragen zich af waar we elk jaar weer aan beginnen. Maar wij vinden het fantastisch."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.