Terug

Volg Hart van Nederland

'Duizenden' oliebollen gedumpt in water Rotterdam: 'Echt belachelijk'

112

4 jan 2023, 20:55

Er moest zelfs een tractor aan te pas komen om ze eruit te vissen: in een Rotterdamse waterweg zijn zakken vol oliebollen gedumpt. Gelukkig was het landbouwvoertuig al in de buurt, gezien er dregwerkzaamheden van het Hoogheemraadschap Schieland bezig waren.

Watersysteembeheerder Jan Pieter Kalkman heeft de vondst gedeeld via twitter. Hij spreekt schande de situatie bij de waterweg in Rotterdam-Nesselande. "Echt belachelijk", schrijft hij in een van de berichten. Alle zakken zijn door de dregmachine uit het water getild en in een aanhangwagen gelegd.

Volgens RTV Rijnmond gaat het om 'duizenden oliebollen'. Op de foto in de tweet van Kalkman is een aanhanger te zien die vol zit met oliebollen.

De tekst gaat verder onder de tweet:

Aangifte?

Op de foto's is ook te zien dat er in de zakken soms wat appelbeignets tussen de bollen zitten en ook is er nog een zak met ander afval aangetroffen. Daarin zat onder andere oliebollenmix.

De tekst gaat verder onder de tweet:

Wie de dumping op zijn of haar geweten heeft, is niet bekend. In de antwoorden op de tweets van Kalkman speculeren sommige personen dat het wel eens de eigenaar van een oliebollenkraam zou kunnen zijn geweest. Bij het waterschap zijn opsporingsambtenaren in dienst, die zijn volgens Kalkman op de zaak gezet.

Mocht er aanleiding zijn voor aangifte dan zal dat ook gedaan worden, aldus de watersysteembeheerder.

Beeld: Jan Pieter Kalkman

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.