Terug

Volg Hart van Nederland

Donald Duck blaast 70 kaarsjes uit, deze superfan heeft bijna alle edities

nieuws

25 okt 2022, 15:13

'Hiep hiep hoera'. De bekendste eend van ons land blaast vandaag 70 kaarsjes uit. Het tijdschrift met de driftige eend Donald Duck verscheen in 1952 voor het eerst in ons land. "Het heeft humor. Misschien is het een beetje simpel leesvoer maar soms ook weer niet", laat superfan Pim Bunk weten.

Donald Duck, wie kent hem niet? Het weekblad populair bij jong en oud. Trouwe lezer Pim Bunk heeft bijna alle edities. "Van de jaren 50 moet ik nog een aantal exemplaren, maar voor de rest ben ik zo goed als compleet." Het huis van de 58-jarige fan staat vol met de Disney-figuurtjes.

Herkenbare verhalen

Met nog altijd 200.000 abonnees is het blad erg populair. Lezers blijven gewoon nieuwsgierig naar de avonturen van Donald Duck in Duckstad. De hoofdredacteur van het blad geeft aan dat het een tijdloos blad is. "Het gaat van generatie op generatie. Daarnaast zijn de verhalen heel herkenbaar. Zo heeft Donald Duck bijvoorbeeld ruzie met zijn buurman Bolderbast."

"Het is een klein beetje uit de hand gelopen", lacht Pim. Op zijn zolder heeft hij zowat een heel museum. Duck-man, zoals de bijnaam van Pim luidt, spaart niet alleen tijdschriften. Hij heeft ook tal van puzzels, plastic poppetjes en schilderijen van Donald Duck.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Op de vraag hoeveel weekbladen hij precies heeft, weet hij geen antwoord te geven. "Een jaar heeft meestal 52 of 53 weken. Ze bestaan nu 70 jaar, dus reken maar uit." (plusminus 3675, red.)

Er lijkt nog lang geen einde te komen aan de verhalen van de beroemde eend. Guus Geluk, Kwik, Kwak en Kwak en de Zwarte Jongens blijven ook nog genoeg avonturen meemaken. Toch vindt niet iedereen het lezen van Donald Ducks iets voor volwassenen. "Er heerst op het lezen van een strip nog altijd een taboe", aldus Pim. "Veel denken dat het voor kinderen is, maar ik ben het daar totaal niet mee eens. Het is gewoon voor iedereen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.