Terug

Volg Hart van Nederland

Wie stal de bloedhete 2,5 kilo zware rollade uit de grill van slager Ad?

Wie stal de bloedhete 2,5 kilo zware rollade uit de grill van slager Ad?

112

7 dec 2022, 18:26

Slager Ad Wilde uit Helmond keek raar op toen hij dinsdag zijn grill naar binnen wilde rijden. Het deurtje stond open, en de rollade van 2,5 kilo die aan het garen was, bleek te zijn meegenomen.

"Hoe haal je het in je hoofd om een draaiende rollade uit een hete oven te halen?", vraagt Ad zich af. "Het is echt héél heet. Je moet er handschoenen voor aantrekken, anders verbrand je je handen."

"Het moet zijn gebeurd tussen 17.00 en 18.00 uur", denkt de slager. "De laatste medewerker was net de deur uit, en ik liep waarschijnlijk net even naar achter."

Vaker met bijltje gehakt

Het is zeker niet de eerste keer dat hij slachtoffer is van een diefstal, vertelt Ad aan Hart van Nederland. "Ik heb twee inbraken gehad. Een keer zijn een stel barbecues gestolen, een andere keer vleesjes. Daarnaast ben ik al eens mijn auto, een motor én een fiets kwijtgeraakt. Maar ik laat me zeker niet wegjagen."

Vergeleken met die eerdere incidenten is deze rollade geen rib uit Ad's lijf. Toch kost de diefstal hem een goede 50 euro. "Het is een echte Duke of Berkshire, bedoeld voor klanten om in de winkel te proeven."

Huidige crisis

Ad vermoedt dat de diefstal iets te maken heeft met de huidige crisis. "Het is typisch voor deze tijd. Mensen kunnen bijna niet meer rondkomen door alle lasten die oplopen en nu ook met de kerst. Dit trekt toch niemand meer? Corona was erg, maar toen konden mensen nog wel wat uitgeven en was alles niet zo duur, ook voor ons. Nu zie je echt gigantische bedragen."

Daarom hoopt Ad dat zijn rollade is weggenomen door iemand die het eten écht nodig heeft. "Ik hoop dat hij naar een arm gezin is gegaan, naar mensen die anders honger moeten leiden." Inmiddels draait er een nieuwe rollade in de grill. Met een tiewrap om het deurtje, zodat die niet meer opengetrokken kan worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.