Terug

Volg Hart van Nederland

Dertien verloskundecollega's allemaal tegelijk zwanger: 'Bijzonder dat je dat met elkaar kunt delen'

nieuws

26 jan 2023, 23:15

In het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis zijn de beschuit met muisjes niet aan te slepen op de afdeling Verloskunde. Maar liefst dertien collega’s zijn in verwachting en dat is wel heel bijzonder en uniek.. maar ook vooral handig. De dames helpen elkaar dan ook met de bevalling, aan medische kennis is geen gebrek.

De dames kunnen zelf smakelijk lachen om de situatie: "We hebben ook een app aangemaakt met alle zwangere vrouwen", zegt observatieverpleegkundige Shannen (25 weken zwanger van een meisje). "Dan hebben we het bijvoorbeeld over leuke babysokjes, als die in de aanbieding zijn. Of andere tips die je van elkaar kan overnemen. Superleuk!"

Gaten in rooster?

Ze delen veel, maar niet alles met elkaar, want zoals gewoonlijk blijven de namen nog geheim. "Die houden we voor ons. Soms vragen we elkaar wel wat we van een naam vinden, maar dan blijft het algemeen", zegt Lorraine (eveneens observatieverpleegkundige, 32 weken in verwachting van een jongen én meisje). Bijna alle collega's bevallen in het ziekenhuis waar ze werken. Een enkeling kiest voor een andere locatie, omdat dat bijvoorbeeld dichter bij huis is.

Om de gaten die in het rooster ontstaan op te vullen heeft het ziekenhuis gelukkig tijdig kunnen schakelen. Shannen: "Er zijn nieuwe mensen aangenomen die komen werken. Dus andere zwangeren hoeven zich geen zorgen te maken, die kunnen gewoon nog komen bevallen bij ons in het ziekenhuis!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.