Terug

Volg Hart van Nederland

Dak van azc in Almere ingestort, bewoners veilig geëvacueerd

nieuws

14 okt 2022, 21:24

Door tijdig ingrijpen van de hulpdiensten is er vrijdag niemand gewond geraakt toen het dak van een woonunit op het terrein van een azc-locatie in Almere het begaf en vervolgens instortte. De brandweer werd op tijd ingelicht en kon de bewoners veilig evacueren.

Het dak begon in de middag bol te staan, volgens de brandweer kwam dit door de grote hoeveelheden regenwater dat op het dak lag. Niet veel later werd het ook duidelijk dat een tweede dak vocht/waterschade had opgelopen. Ook de bewoners van deze tweede unit werden door de brandweer uit voorzorg geëvacueerd.

Noodopvang gezocht voor geëvacueerde asielzoekers

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Flevoland laat aan Hart van Nederland weten wat de stand van zaken bij het azc in Almere is: "In één van de onbewoonbare units verblijven gezinnen en in de andere woonunit gaat het voornamelijk om individuele mensen. Op het terrein staan in totaal zes woonunits, hiervan hebben vier woonruimtes inmiddels een bol dak."

Alleen de bewoners van de twee woonunits waar het wateroverlast dusdanig ernstig was, zijn vanmiddag geëvacueerd. Waar de ongeveer tweehonderd geëvacueerde asielzoekers vannacht slapen wordt in overleg met het COA, de brandweer en gemeente Almere afgestemd.

Beeld: ETV Produkties

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.