Terug

Volg Hart van Nederland

Conciërge 'ome Joop' denkt op zijn 95e nog altijd niet aan stoppen

Persoonlijke verhalen

13 sep 2021, 22:48

Joop Scholts blies op 10 september 95 kaarsjes uit, maar definitief met pensioen gaan is voorlopig nog niet aan hem besteed. 'Ome Joop', zoals hij bekend staat op het Maritiem College IJmuiden, werkt nog altijd.

35 jaar geleden ging Scholts met de vut, waarna hij van de toenmalig directeur een sleutel van het gebouw kreeg. Hij was altijd welkom, luidde de boodschap. En daar maakt de nog altijd fitte Ome Joop graag gebruik van: "Zolang je gezond bent, moet je bezig blijven. Dat hebben ze mij altijd geleerd thuis."

Goedkope kracht

Scholts is sinds zijn 'vertrek' nog altijd bijna dagelijks op het college te vinden, om bijvoorbeeld muren te verven of te helpen bij de lunch. Frenk Out, directeur van het Maritiem College, is erg blij met de vele werkzaamheden die de 'goedkope' pensionaris Joop verricht voor de school. "Hij is officieel voor vier uur per week bij ons in dienst, maar ome Joop interpreteert dat volgens mij als vier uur per dag", vertelt de directeur.

Stoppen

Het dienstverband van Scholts is op vier contractuele uren na volledig vrijwillig, maar dat wil niet zeggen dat de conciërge met zijn 95 jaar binnenkort definitief afzwaait. "Ik vind het veel te leuk", vertelt Scholts tegen Hart van Nederland. Dus achter de geraniums zitten zit er voor Joop al helemaal niet in: "Nee, ik heb de geraniums in de tuin staan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.