Terug

Volg Hart van Nederland

Chris rent in blootje naar buiten om in brand gestoken bus te blussen: 'Was geen redden meer aan'

112

9 mei 2023, 10:00

Het is een nacht die Chris uit Den Helder niet snel meer zal vergeten. Zijn bestelbus vatte namelijk vlam en in de haast om het vuur te blussen is hij naar buiten gerend... in zijn blootje.

Hij vertelt er nuchter over, net na het incident in de nacht van maandag op dinsdag. "Ik had niet eens nagedacht om een broek aan te trekken en ben naar buiten gerend en de tuinslang erop gezet." Maar helaas: "Er was geen redden meer aan." Chris krijgt even later hulp van zijn buurman, die hem ook maar even een broek aanreikt.

Camerabeelden

Het is volgens Chris overduidelijk brandstichting. Zijn denken wordt versterkt door camerabeelden, waarop een verdachte te zien is. De persoon in kwestie laat nog wat vallen, raapt dit op en maakt zich dan uit de voeten. Hij of zij is gekleed in een lichtblauwe hoodie, maar verder zijn de beelden niet heel duidelijk.

De bluspoging van Chris staat ook op beeld:

Chris rent in blote kont naar buiten om in brand gestoken bus te blussen
0:47
Chris rent in blote kont naar buiten om in brand gestoken bus te blussen

Chris vraagt zich triest af: "Wie zal dit nou weer gedaan hebben? Je probeert een bedrijf op te bouwen. We hebben nog een paar bussen rijden. En een ander probeert het af te breken." Hij zegt daarbij geen onmin met iets of iemand te hebben. "Ik kan er gewoon niet over uit."

De schade is natuurlijk bijzonder vervelend, zeker gezien de gesneuvelde bus pas sinds februari in zijn bezit was. Maar het is voor de ondernemer gelukkig niet het einde van de wereld. "Gelukkig is het een reservebus. We hebben nog twee bussen."

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.